nelly3

lørdag 26. februar 2011

Svar på spørsmålsrunden

Heisann.

Takk for fine spørsmål kjære lesere, nå kommer svarene alle har ventet på ;)
Love E & I <3

Hvor gamle er dere?
Vi er 21 år og fyller 22 år til sommeren.

Hvilken linje gikk dere på VGS.?
Vi gikk på allmennfag

Hvorfor New York?
 Vi valgte å dra til NY siden dette er trolig det beste stedet å studere mote. Her holder flere av de store designerne til og det er et av verdens store motesentrum. 
Dessuten snakker vi jo om NY, byen som aldri sover og hvor alt kan skje! Jeg tror nesten alle har en liten drøm om å få reise til NY, og dette hadde selvfølgelig vi også. Da vi fikk mulighet til å dra hit og studere det som interesserer oss aller mest, var valget lett!

Kan dere legge ut bilder av leiligheten? 


Her er et bilde av stuen vår. For flere bilder fra leiligheten, klikk deg inn på tidligere innlegg her.

Er det dyrt å bo på Upper East Side? I tilfelle, hvordan får dere råd til det?
Det er nok ganske dyrt å bo her, siden det går for å være New Yorks beste strøk. Men vi har vært veldig heldig med leiligheten vår, og betaler kun 11000kr tilsammen i mnd. Vi har jobbet og spart penger før vi dro, får stipend - og lån fra lånekassen, samt litt hjelp fra snille foreldre.

Kommer dere inn på byen?
Ja,siden vi er 21 er ikke dette noe problem. Men vi har noen venner her nede som er under 21, og da blir det litt verre. Da gjelder det å ha falsk leg eller en god porsjon flaks. I noen tilfeller kan du også bestikke vakten med penger, men det hører til sjeldenhetene.

Jeg reiser til høsten, men har ikke peiling på hvor mye penger det kommer til å gå under oppholdet. Hvor mange penger beregnet dere til shopping og fornøyelse?
Vi reiste ned med ca 30 000kr hver i lommepenger. Men man bruker mye mer penger her nede enn man tror, på alt fra kaffe, mat, metro og shopping. Tror det er lurt å kanskje ha noe i bakhånd eller noen som kan hjelpe deg hvis du skulle bli blakk. Vi har brukt overraskende mye penger de første ukene, så man bør nok være litt flinkere til å porsjonere pengebrukene enn hva vi har vært!

Har lest at Gateway helt uten videre har gikk dere et ekstra fag, og at folk føler seg lurt og ikke er fornøyd med undervisningen, lokalene etc. Hvordan opplever dere dette? Er dere fornøyd med den informasjonen Gateway har gitt dere?

Tja, hvor skal man begynne. Det er helt riktig som du sier at vi har fått et ekstra fag, engelsk, som vi er nødt til å ha 12 timer i uken. Dette er det ikke Gateway som har bestemt , men kommer som følge av endringer i reglene for studentvisum. Men vi har ikke blitt informert av Gateway om dette før nå, og det er det som skaper store reaksjoner. I tillegg blir det jo faktisk 12 timer ekstra i uken, som vi hverken får studiepoeng eller noe bevis for, og dette er IKKE veldig populært!

På Gateway sine sider står det at skolen ligger i Tribeca, men der er absolutt ikke vi! Vi fikk beskjed om at vi skulle ha midlertidige lokaler i en skyskraper på Times Square, hvor vi skulle ha ordentlig forelesningssaler og grupperom. Skuffelsen og misnøyen er stor da vi istedet har havnet i en kjeller på "HA Comedy club". Her er veggene sorte, pultene er barbord, ingen vinduer og luften elendig! Dette er helt uholdbart, og har ført til en strøm av klager.
Summen av dette, samt en rekke andre ting har ført til så stor misnøye blant studentene, at studentrepresentantene og Gateway igår hadde et møte der vi krever endringer straks eller penger tilbake!
Etter å ha betalt 38 000kr i studieavgift krever vi å få det vi faktisk har betalt for!
Så nå håper vi at vi får svar fra Gateway i neste uke og at det blir gjort endringer straks.

Hvordan er utelivet i New York?
Utelivet her borte er selvfølgelig helt sykt bra i forhold til hva man er vant til hjemme!
Her finnes det alt fra gigantiske nattklubber til små koselige barer, og definitivt noe for enhver smak!
Stemningen er alltid til å ta- og føle på, pluss at folk er kjempe koselige og ikke minst spandable ;)

Hva har dere tenkt til å studere etterpå?
Ida har bestemt seg for å ta journalistutdanning ved Norges Kreative Fagskole til høsten.
Jeg er fortsatt usikker, men vurderer også sterkt å ta journalistutdanningen. Men det er så utrolig mye jeg kunne tenke meg å bli, derfor håper jeg fortsatt på en liten åpenbaring her nede om hva jeg skal velge!
Men samtidig kan man jobbe veldig bredt som journalist, derfor tror jeg nok innerst inne at det er hva jeg ender opp med. Kommer snart til å skrive et innlegg om akkurat dette , og hvor vanskelig det faktisk er å finne ut hva man vil bli og jobbe med!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar